2.5.17

Grevenbicht


Grevenbicht

Start : Grevenbicht
Afstand : 34 km
Bewegwijzering : Knooppunten Midden Limburg-Zuid Limburg
GPS : Dijk 1 6127 AG Grevenbicht, Nederland

D ROUTE :

19-13-24-26-46-49-50-27-29-112-23-19

Op de route :

--Grevenbicht
Grevenbicht (Limburgs: Beeg) is een kerkdorp in Nederlands Limburg, deel uitmakend van de gemeente Sittard-Geleen. Het aantal inwoners in 2006 was 2500 (bron: CBS). Grevenbicht was tot 1982 een zelfstandige gemeente. Van 1982 tot 2001 maakte Grevenbicht deel uit van de gemeente Born.
Grevenbicht is vooral bekend vanwege de jaarlijkse Pinksterprocessie. In de jaren vijftig van de twintigste eeuw was Grevenbicht ook bekend vanwege de daar gehouden Wereldvrijgezellencongressen.
Over de Maas vaart een voet-fietsveer naar het Belgische Rotem (Dilsen-Stokkem).

--Rivierpark Maasvallei
De Maas, een indrukwekkende regenrivier, boetseerde door de eeuwen heen een veelzijdig en boeiend landschap. Er ontstond een wirwar van oude stroomgeulen, afgesneden meanders, dijken en uiterwaarden. Hoge en lage waterstanden brachten een grote diversiteit mee. Grind, zand en klei vormen de basis voor een typische fauna en flora.

Het RivierPark Maasvallei kan ook niet los worden gezien van zijn rijke geschiedenis. Historische steden en markante dorpen getuigen van een verleden vervlochten met de Maas. De Maasvallei was immers onder andere als handelsverbinding van oudsher van groot strategisch belang. Enkele bewaarde kasteeldomeinen getuigen daarvan.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten