23.4.17

Gulpen-Wittem


Gulpen-Wittem

Start :Gulpen-Wittem
Afstand : 55 km
Bewegwijzering : Knooppunten Zuid-Limburg NL
GPS : Spetsesweide 6281B Gulpen-Wittem Limburg Nederland

DE ROUTE :

90-93-94-96-97-89-88-57-58-85-83-84-428-427-92-90

In het hart van het Heuvelland loopt er geen meter asfalt vlak. Wel is er ruimte voor rust en mooie uitzichten. Zuid-Limburgs heuvelland Wie vanaf het vertrekpunt 'Buitenplaats de Mechelerhof' naar links fietst in de richting van knooppunt (90), krijgt op zijn minst een vermoeden. Fietsen in het Heuvelland is niet voor iedereen weggelegd. De vele heuvels zijn vaak kort en worden steevast beloond met de mooiste uitzichten. De streek is gelegen ten oosten van Maastricht en ten zuiden van de oostelijke mijnstreek. Zuidelijk gaat het Heuvelland over in de Belgische Voerstreek.

Gulpen-Wittem is gelegen in zuidelijk Zuid-Limburg. De provinciale weg N 278 van Maastricht naar Vaals, doorsnijdt de gemeente. De gemeente is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Arriva verzorgt het openbaar vervoer met de omliggende gemeenten. Midden in het dorp Gulpen ligt een internationaal busstation met rechtstreekse verbindingen naar o.a. Aken, Heerlen, Maastricht en Valkenburg aan de Geul. De gemeente Gulpen-Wittem heeft uitgebreide mogelijkheden om uw auto gratis te parkeren en beschikt over een oplaadpaal voor elektrische auto’s.

Gaat u liever ‘sjiek shoppen’, dan kunt u in het levendige centrum van Gulpen met winkels en gezellige terrasjes uw hart ophalen. Zin om een grote stad te bezoeken? Maastricht, Heerlen, Aken en Luik liggen op steenworp afstand.


Gulpen-Wittem staat natuurlijk ook bekend om haar bier, wijn en heerlijke streekproducten. Kortom, het is hier goed toeven. Of het nu gaat om natuurbeleving, actieve bezigheden, kunst en cultuur, spiritualiteit of culinaire uitstapjes…Gulpen-Wittem is een aantrekkelijke vakantiebestemming voor iedereen, van jong tot oud, voor een kort of lang verblijf.  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten