20.5.17

Groenlo


Groenlo

Start : Groenlo
Afstand : 50 km
Bewegwijzering : Knooppunten Achterhoek
GPS :: knooppunt 01 nabij Oude Winterswijkseweg 45, Groenlo

DE ROUTE :

01-39-52-54-99-02-03-07-08-04-33-11-10-09-15-14-06-05-33-01

Bij deze rondgaande route fiets je langs een vijftal wijngaarden in de omgeving van Groenlo en Winterswijk. De route kun je starten in het centrum van Winterswijk bij de VVV. Vroeger kwam goede wijn per definitie uit Frankrijk en dan met name uit de Bordeaux, de Bourgogne of de Loire. Sindes een aantal jaren is door de komst van nieuwe druivenrassen en de ontwikkeling van nieuwe vinificatietechnieken het tij gekeerd. De vruchtbare bodem van de Achterhoek blijkt bij uitstek geschikt voor de teelt van wijndruiven. Op een kleine twintigtal wijngaarden wordt kwaliteitswijn gemaakt. De meeste wijnen hebben al tal van onderscheidingen gewonnen. Samen met nog tien andere wijnboeren uit de omgeving is coöperatie Verenigde Achterhoekse
Wijnbouwers opgericht

De Achterhoek is door de fietsersbond uitgeroepen tot het beste fietsgebied van Nederland. Niet verwonderlijk, want vrijwel nergens is de afwisseling in landschap zo groot als hier. Fietsen in de Achterhoek is genieten van historie, natuur, prachtige fietspaden en fietsroutes.


Ook is de Achterhoek bij uitstek het gebied voor een ritje mountainbiking (ATB) of voor een mooie ronde wielrennen. Veel gebruikt is het netwerk van fietsknooppunten dat je overal in de streek kunt oppakken. Bij ieder knooppunt staat ter plekke een kaart van het gebied waar je op dat moment bent zodat je snel en makkelijk het vervolg van je fietsroute kunt uitstippelen. Fietsen was nog nooit zo mooi als in de prachtige Achterhoek!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten