30.9.15

Tisselt


Tisselt

Start : Sporthal Tisselt
Afstand : 42 km
Bewegwijzering : Knooppunten Scheldeland
GPS : 1 Kotterlaan Willebroek

DE ROUTE :

86-39-01-78-79-90-92-93-80-62-75-10-59-53-87-29-86

Op de route :

--Vredesbrug
De ‘brug der zuchten’, zo staat de Vredesbrug bij talrijke Willebroekenaren bekend. Niet omwille van de Venetiaanse verwijzing, maar omdat automobilisten meerdere keren per dag hun tijd staan te verkwanselen voor de geopende hefbrug over het Zeekanaal Brussel-Schelde. Het brugdek kan tot 35 m worden opgeheven om zeeschepen door te laten. De stalen Vredesbrug werd gebouwd door de Société Anonyme des Ateliers de Construction de Willebroeck, die onder meer ook de prestigieuze dubbeldekse Dom Luis I-brug bouwde over de Douro in de Portugese stad Porto. Een soortgelijke brug in stalen vakwerkbouw vind je verderop langs het Zeekanaal nog in Neder-Over-Heembeek (Budabrug).

--Het Brughuis
Deze gezellige taverne, gelegen aan de Zennebrug, dateert van 1783 en is de ideale stopplaats voor fietsers en wandelaars. De ligging maakt het ideaal om even op adem te komen bij een versnapering en/of een drankje.

--Vrijbroekhof
De brasserie ligt midden in het Provinciaal Domein Vrijbroekpark. Het is hier aangenaam verpozen bij een drankje of een heerlijk gerechtje.

--Provinciaal domein Vrijbroek
Op zoek naar groen in Mechelen? Dan is dit wellicht een goede uittip. Dit provinciaal domein aan de rand van de stad is maar liefst 50 ha groot. Het is een ideale plek om te wandelen, te zonnen, te sporten of weg te dromen bij de schitterende rozentuin, hét pronkstuk van het domein. De rozentuin telt meer dan 1000 soorten en ontving in 2003 de prestigieuze 'Award of Garden Excellence'. Er zijn ook tal van activiteiten in het domein zoals tuin- en natuurcursussen en thema-activiteiten zoals 'Dag van het Park', 'Oogstfeesten' en 'Rozenfeesten'. Een volledige agenda vind je op de website van de provincie Antwerpen, bij 'Domeinen'.

--Planckendael
Reis de hele dierenwereld rond in één dag! In Planckendael hop je van het ene continent naar het andere. Van de Indische leeuwen in Azië ren je in geen tijd naar de schattige koala’s en de jumpende kangoeroes in Oceanië. Lunchen kun je met uitzicht op klepperende ooievaars en vissende pelikanen in Europa. Weer op krachten gekomen? Rep je dan naar Afrika en Amerika op zoek naar nog meer exotische bewoners... In de indrukwekkende Indische-olifantentempel trompetteren bovendien nu ook Kai-Mook en haar familie! Heb je nog energie over? Spring dan op het vlot of in de kano en hang de acrobaat uit op 'Wandelen door bomen' op 14 meter hoogte boven de grond. En vergeet vooral niet tussen de pinguïns te wandelen. De zwarte smokings van de pinguïns en de roze tutu’s van de flamingo’s schitteren in het gloednieuwe continent Amerika. De website van Planckendael is een echte aanrader. Je vindt er heel wat informatie over de verschillende diersoorten. Planckendael biedt aparte programma's aan voor groepen, scholen en bedrijven. Kinderen kunnen er op een heel speciale manier hun verjaardag vieren!

--Blosodomein Hofstade
Het Blosodomein Hofstade is al jaren een openluchtrecreatiepark voor het brede publiek. Het kan worden ingedeeld in twee delen, namelijk Hofstade-Strand en Hofstade-Heide. Op Hofstade-Strand, een 160 ha groot domein, kun je volop genieten van vijvers, zandstrand, speeltuinen en een natuurgebied. Hofstade-Heide, gelegen aan de andere kant van de Tervuursesteenweg, herbergt het sportcomplex. Op de eerste zondag van oktober vindt hier een Jeugdsportival plaats.

--'t Archief
Brasserie/resto met terras waar je kan uitrusten bij een drankje of een klein gerechtje van de kaart.Geen opmerkingen:

Een reactie posten