14.8.15

Elsendorp


Elsendorp

Start : Elsendorp
Afstand : 38 km
Bewegwijzering : knooppunten Noord-Brabant NL
GPS : Elsendorp - Elsendorpseweg

DE ROUTE :

24-23-53-54-55-22-10-11-41-42-35-34-33-32-29-24

Op de route :

--Elsendorp
Elsendorp is een ontginningsdorp in de gemeente Gemert-Bakel, provincie Noord-Brabant.Op de splitsing van de weg tussen Gemert en Oploo en de weg naar De Rips vestigden zich in het begin van de twintigste eeuw enkele middenstanders. In 1925 werd hier ook een openbare school gesticht, die in 1935 werd omgezet in een rooms-katholieke school. In 1926 werd een rooms-katholieke noodkerk gesticht en werd het dorp genoemd naar pater Gerlacus van den Elsen. Omdat men de naam Van den Elsendorp te lang vond werd het Elsendorp. De noodkerk was gewijd aan Sint-Jan Evangelist. Om de bouw van een nieuwe kerk te financieren organiseerde de bouwpastoor van Elsendorp, rector Busscher, autozegeningen. Deze gingen ook na het gereedkomen van de kerk door en gaven Elsendorp in de jaren 1960 landelijke bekendheid.

--De Kastanjes
Kampeerboerderij "De Kastanjes" is de juiste plek voor een rustig ontspannen vakantie in een natuurlijke omgeving in de provincie Noord-Brabant. Lekker genieten op de camping, een wandeling door de mooie natuur of recreatie buiten de kampeerboerderij, het kan allemaal.

--Zandafgraving, Milheeze
In het zuiden liggen de kommen van Bakel en Milheeze, en een zeer grote zandafgraving die uiteindelijk tot een recreatieplas de Bakelse Plas zal leiden, en een recreatiepark met o.a. een golfbaan. Aansluitend in het zuidwesten vindt men het Grotelsche Bos.

-- Natuurpoort Nederheide
Midden in de bossen, in het prachtige natuurgebied de Stippelberg, vindt u Natuurpoort Nederheide. Een restaurant, hotel, grand café, strandbad en vergaderlocatie in één. Een plek waar u een goed feest viert, maar ook ongestoord van de rust kunt genieten. Brabantse gastvrijheid, schitterende natuur, een uitstekende keuken en een warme ambiance komen hier op onnavolgbare wijze samen.

-- Stippelberg
Het Beestenveld sluit in het zuiden nauw aan bij landgoed Stippelberg. Samen met de Stippelberg en de Nederheide maakt het deel uit van een zeer uitgestrekt aaneengesloten bosgebied van in totaal ca 1925 ha. In het noorden bevinden zich op enige afstand Landgoed De Sijp, de kom van De Rips en de Aerlesche Peel. In het oosten ligt de Jodenpeel, een landbouwontginning.
Ten oosten van de Deurneseweg die van Milheeze naar De Rips loopt vindt men nog een stuk oorspronkelijke natuur: de Klotterpeel. Deze inclusief randzones 25 ha grote rest van een ooit uitgestrekt veengebied bestaat thans uit wat vochtige heide met een door turfstekerij ontstane plas, waarin resten liggen van het in 1939 voltooide Koordekanaal. De naam Klotterpeel verwijst naar de turfstekerij.

--Elsendorp | Naturistisch Recreatiepark

Even buiten het mooie, landelijk gelegen Elsendorp ligt het gelijknamige naturistische recreatiepark. Het heeft veel voorzieningen en is omgeven door een natuurgebied van meer dan 20 hectare met prachtige bossen en uitgestrekte heidevelden. Het park biedt haar bezoekers rust, ruimte en privacy. De dichtstbijzijnde plaatsen zijn Gemert en Boxmeer.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten