21.2.15

Poppel


Poppel

Start : Muziekkiosk Poppel
Afstand : 46 km
Bewegwijzering : Knooppunten Antwerpen en Noord Brabant(nl)
GPS : Krommendijk, 2382 Poppel, België
DE ROUTE :

Vanuit het centrum nemen we de “Miersedijk” tot aan het knooppunt

40-50-38-36-35-77-75-51-85-78-97-92-91-83-84-42-53-40

Op de route :

--Poppel
Tijdens de Belgische opstand trokken de Nederlandse troepen hier in de vroege ochtend van 2 augustus 1831 de grens met het huidige België over en begon de Tiendaagse Veldtocht.
Poppel was tot 1977 een zelfstandige gemeente, die bij de gemeente Ravels is gevoegd. Tot de voormalige gemeente behoorde ook het gehucht Nieuwkerk, gelegen in de bossen aan de grens met Nederland. Het dankt zijn naam aan een grenskerk die daar in 1652 werd gebouwd ten behoeve van de parochie van Goirle. Al deze plaatsen behoorden tot Hertogdom Brabant. Sinds 1815 behoren Poppel, Ravels en Nieuwkerk bij de provincie Antwerpen. En sindsdien behoort gemeente Goirle bij Provincie Noord-Brabant.
--Overbroek
--Hulsel
--Rovert : Kapel van Rovert
--Gorp
--Biesbosch
Eb en vloed in een zoetwatergebied, dat is zeldzaam. Maar Nederland heeft het. De Biesbosch is één van de de weinige zoetwatergetijdengebieden van Europa. In deze delta van de Rijn en de Maas heeft het getij nog vrij spel. De Biesbosch is een avontuurlijk doolhof van rivieren, waterbekkens, wilgenbossen en grillige kreken met glashelder water. Het is een uitgestrekt fourageergebied voor talloze soorten watervogels, zoals ganzen, reigers, eenden en steltlopers. Overal in de Biesbosch vind je nog de nalatenschap van de griendwerkers die eeuwenlang het land bewerkten.
--Blankven
--Molendijk Goirle
--Breehees
--Campingboerderij Breehees in Noord Brabant
Plezier en vertier voor jong en oud!
Campingboerderij Breehees, gelegen in het prachtige Brabantse Goirle, grenst aan de natuurgebieden 'Gorp en Rovert' en 'Landgoed Nieuwkerk'. Met de campingboerderij als startpunt bent u zo in een uniek stukje natuur. Van uitgestrekte bossen en heidevelden tot vennen, prehistorische grafheuvels en oer-Hollandse akkers en weilanden. Waar vindt u nog een campingboerderij waar u kunt genieten van de rust, het boerenleven, de prachtige natuur en lekker eten en drinken?
--Nieuwkerk
--Nieuwkerk - Aalsedijk : op de hoek een bisschopsbeeld
--Aarle : Boerderij
--Aarle (B) - Fazantlaan : Klomp met grenspaal 214
--Groot Bedaf (B) - Steenweg Baarle : Mariakapelletje
--Driehuizen
--Baarle, oud Nederlands gemeentehuis
--Baarle-Hertog, Sint-Remigiuskerk
--Heemhuis Baarle-Nassau
--Bels lijntje
--Minicamping De Wielewaal
Minicamping De Wielewaal is een zeer verzorgde camping met luxe en verwarmd sanitair. Om privacy te bieden zijn de plaatsen zeer ruim en afgescheiden met haagjes. De plaatsen hebben 6 of 10 ampère stroom. Tevens is op het gehele terrein gratis WiFi aanwezig. U kunt dus in uw eigen kampeermiddel gebruik maken van het gratis draadloos internet.
--Reth is een buurtschap in de gemeente Baarle-Nassau in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Het ligt in midden van de gemeente, een kilometer ten zuidoosten van Baarle.
--De Buyckxe Kuil is een meertje bij Nijhoven in de gemeente Baarle-Nassau.
De Buyckxe Kuil is gegraven in 1650 toen de inwoners van Nijhoven toestemming kregen om een kuil te graven om hun vee te drinken te geven en om vissen te kweken. Tevens had men de beschikking over bluswater.
De Kuil valt nooit droog. Hij ligt in een gebied waar veel kwelwater omhoog komt. In deze streek ontspringt dan ook de Lei die via Riel naar Tilburg stroomt om vanaf daar als Donge naar Geertruidenberg te stromen om daar in de Amer te stromen.
Het meertje dankt de naam aan een familie Buyckx, die vroeger de eigenaar was van het stuk land waarop het meertje zich bevindt. Toen toestemming werd gegeven om deze kuil te graven behoorde de ondergrond tot een andere eigenaar.
--Vakantiehuis “De Zwaluw”
--Heibraek
--WeeldeGeen opmerkingen:

Een reactie posten