27.5.19

Hoogstraten



Hoogstraten
aardbeiroute

Start : Achtel
Afstand : 50 km
Bewegwijzering : Knooppunten
GPS : KP 29 Achtel, 2310, Rijkevorsel, Antwerpen, België

DE ROUTE :

29-35-11-52-19-18-17-16-15-14-13-30-51-94-33-28-53-29

De Aardbeienroute is de streek van de zomerkoninkjes. Weer een verrassend stukje grensgebied. Mooi, vlak Kempens land waar de Mark in alle rust meandert richting Nederland. Met in haar dal weelderige flora en fauna. Niet te geloven dat de Vikingen hier ooit landinwaarts voeren.

Je trapt langs kapelletjes en aardige dorpjes zoals Meersel-Dreef waar Mariapark en Lourdesgrot graag tot afstappen uitnodigen. Is het niet om een stukje rijk rooms leven te ondergaan dan wel om een verfrissing.
Opvallend baken onderweg is de 105 meter hoge toren van de St.Catharinakerk in Hoogstraten. De toren is het hoogste in baksteen opgetrokken bouwwerk ter wereld. Maar in Hoogstraten stop je ook voor het luisterrijk gerestaureerde 14e eeuwse begijnhof, opgenomen op de Unescolijst van werelderfgoed.

Vind jij aardbeien ook onweerstaanbaar lekker? Dan valt de Aardbeienroute vast bij je in de smaak ! Met een jaarlijkse productie van niet minder dan 14.000 ton mag Hoogstraten zich hét centrum van de aardbeienteelt noemen.
De ‘Hoogstraatse koninginnen’ gelden als de mooiste en lekkerste van het land.

De Aardbeienroute geeft je een idee hoe belangrijk de land- en tuinbouw zijn in deze regio. Ze combineert de opmerkelijke monumenten van Hoogstraten met mooie natuurgebieden en idyllische plekjes.
Vooral het traject langs de rivier de Mark is prachtig.
Trakteer jezelf onderweg op een heerlijk aardbeientoetje.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten