21.5.18

DiestDiest

Start : Diest aan het station
Afstand : 52 km
Bewegwijzering : Knooppunten
GPS : Turnhoutsebaan 1-9 3290 Diest


DE ROUTE :

32-33-30-329-330-332-331-334-335-15-14-17-18-56-80-81-57-59-58-86-87-32

Pittoreske dorpen, fraaie natuur en heerlijke friet, je vindt het allemaal in Vlaanderen. Deze route neemt je mee door de groene en soms heuvelachtige omgeving van het plaatsje Diest. Maak kennis met de typische Belgische gastvrijheid in Diest en zoek vervolgens de rust op in de natuur met deze route.

Natuurgebied Gerhagen
Het startpunt van deze route ligt in Diest. In dit plaatsje kun je allerlei leuke dingen doen. Zo kun je elke eerste zondag van de maand bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan de boekenbeurs op het Begijnhof en op Hemelvaartsdag wordt er een leuke antiek- en curiosamarkt gehouden. Ook op andere dagen is de Begijnhof de moeite waard vanwege de mooie gebouwen die je er vindt. Verder wordt het plaatsje omringd door stadswallen waarop een prachtige molen staat. Een stukje verder op de route fiets je door het natuurgebied Gerhagen. Als je van vogels houdt moet je zeker even plaatsnemen in de vogelkijkhut met een verrekijker. Dan kun je namelijk allerlei mooie vogels spotten.

Gasthof 1618
Aan het einde van de route kom je uit bij Gasthof 1618. In het restaurant kun je genieten van een heerlijke maaltijd en een drankje. Daar ben je waarschijnlijk wel aan toe na alle inspanning van de dag.

Bosmuseum Gerhagen
Aan de voet van de Zandberg in het natuurgebied Gerhagen vind je het Bosmuseum Gerhagen. In dit museum kom je meer te weten over de natuur in de omgeving. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de permanente tentoonstelling ‘van ei tot ei’ en leer meer over de lokale vogelpopulatie. Verder vind je er verschillende wisselende tentoonstellingen en ook worden er wandelingen met een gids georganiseerd vanuit het museum.Geen opmerkingen:

Een reactie posten