1.5.18

AlmereAlmere

Start : Almere
Afstand : 45 km
Bewegwijzering : Knooppunten
GPS : P6 Hospitaalgarage Wandellaan 1351-1359 Almere

DE ROUTE :

75-35-01-03-02-53-54-08-55-58-59-64-68-98-69-70-62-61-87-86-88-85-84-83-76


Deze route brengt je niet alleen langs de architectonische highlights van Almere, maar ook langs prachtige natuurgebieden. Ontdek hoe de natuur en architectuur nauw met elkaar verweven zijn in deze nieuwe stad op de zeebodem.

Ontdek het nieuwe land
Ooit bestond Almere alleen uit het water van de Zuiderzee. Nu fiets je hier over de drooggelegde zeebodem. Op het nieuwe land zijn gevarieerde natuurgebieden ontstaan en verder vind je er moderne architectuur. De gebouwen met internationale allure zijn ontworpen door bekende architecten uit binnen- en buitenland. Fiets langs de Rode Donders, De Realiteit en het moderne centrum dat is ontworpen door Rem Koolhaas.

Bijzondere tussenstops
Een bijzondere pitstop is Stadslandgoed de Kemphaan in boswachterij Almeerderhout. Je kunt hier een kijkje nemen in het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer. Op zaterdagochtend is er een boerenmarkt met heerlijke biologische streekproducten vers van het land. Stop ook zeker even bij restaurant BoatHouse waar je op het terras heerlijk kunt genieten van het uitzicht over de Noorderplassen met een hapje en een drankje erbij. Vervolg je route daarna langs de Lepelaarplassen. Dit natuurgebied is hét paradijs voor water- en moerasvogels zoals de aalscholver en rietzanger.

De Oostvaardersplassen
Breng ook een bezoek aan de Oostvaardersplassen, het grootste wetlandnatuurgebied van Nederland en het leefgebied van verschillende wilde dieren. Ga daarvoor bij knooppunt 98 richting knooppunt 97, 93, 71, 70 en vervolg de route. Stop bij het Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders en spot de dieren met de aanwezige verrekijkers.

Kijk voor meer informatie en diverse overnachtingsmogelijkheden op vvvalmere.nlGeen opmerkingen:

Een reactie posten