11.2.18

Diepenbeek


Diepenbeek

Start : Diepenbeek
Afstand : 35 km
Bewegwijzering : Knooppunten Limburg
GPS : Stationsstraat, 3590 Diepenbeek, Limburg, Belgi√ę

DE ROUTE :

100-142-141-138-126-106-105-103-101-102-100

Diepenbeek ligt prachtig in het groen, met tal van vijvers zoals de regio de Wijers ook belooft. Wandel een lange route met z’n tweetjes of neem de kinderen mee naar de speeltuin en het speelbos met de korte route.

Demerstrand
De route start bij het recreatiegebied Demerstrand Diepenbeek, bij fietsknooppunt 100. Je vindt er meer dan genoeg parkeerplaatsen, waaronder 10 plekken voor campers (8€/24u all-in). Het Demerstrand is een groot recreatiedomein met tal van sportmogelijkheden, een grote speeltuin en horeca (Fietscaf√© Knooppunt 100). Vanuit het domein en knooppunt 100 vertrekken tal van fiets- en wandelroutes, maar je kunt het ook als startpunt gebruiken voor een route op basis van het fietsroutenetwerk.

Pomperik en Dauteweyers
De wandeling leidt je langs de natuurgebieden Pomperik, Dauteweyers en De Dijken. Je geniet hier volop van de natuurrijke vijvers waar de regio de Wijers bekend om staat. Misschien hoor je wel een boomkikker! De bloemrijke hooilanden zijn een plaatje in de zomer. De route is gemakkelijk in te korten als je met kinderen op pad gaat: voor de kleine bezoekers is er bovendien een speelbos, het Geboortebos, net aan de overkant van de Demer vanuit recreatiedomein Demerstrand.Geen opmerkingen:

Een reactie posten