24.3.15

ZWALM BIERROUTE


ZWALM BIERROUTE

Start : Zwalm
Afstand :24 km
Bewegwijzering : Knooppunten
GPS :Ijzerkotmolen Galerijpad 2 9630Zwalm

DE ROUTE :

53-50-01-99-98-49-46-47-54-57-67-53

BESCHRIJVING:
Een vlakke fietsroute, doorheen een idyllisch stukje Vlaamse Ardennen, nabij brouwerij Contreras, van het heerlijke bier Valeir.
7 mogelijke bierstops onderweg, in 2 eeuwenoude watermolens, 2 unieke dorpscafés, 2 café-restaurants en 1 prachtig veldcafé. Overal lekkere bieren!
Kleine charmante dorpjes, weidse panorama's, de kabbelende zwalmbeek en een prachtige Scheldearm.

Makkelijk te bereiken vanuit Gent, via het jaagpad langs de Schelde. Ideaal voor e-bikes!

Op de route :

STAPAF CAFÉTIPS:

--De IJzerkotmolen is van maart tot november elke dag open. Behalve streekbieren vind je hier ook lekkere wafels, pannenkoeken en een heerlijke boterham met boerenhesp. Ideaal om op krachten te komen.

--Aan de overkant van de weg staat Restaurant Ter Swaelm. Hier kan je terecht voor de grote honger.

--Even verder langs de Zwalmbeek, staat het oude molenaarshuis van de IJzerkotmolen, dat vandaag ook een taverne is: Klein Zwitserland. Absoluut ook een aanrader voor lekkere streekbieren en zalige rust.

--In herberg De Rotse kan je lekker eten, al dien je daar soms wel voor te reserveren. Kinderen kunnen hier heerlijk spelen, want de Herberg heeft een grote parking en de hele buurt is heerlijk rustig. Binnen is er ook een speelhoek voor kinderen.

--Even voorbij Herberg De Rotse, in de kern van Dikkelvenne, kan je terecht bij de heksen, in de Betoverde Maan, een dorpscafé waar het in het weekend supergezellig is.

--In de Casino brandt de Leuvense stoof in de winter, waar soms wafels op worden gebakken, die je zelf poedert en gratis verorbert. A volonté! Graag met een lekkere Valeir. In de zomermaanden kan je buiten heerlijk genieten van de stilte in de tuin.


Met dank aan STAPAF 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten