16.8.18

Bree



Bree

Start : Bree
Afstand : 44 km
Bewegwijzering : Knooppunten
GPS : Kapelanijstraat 3670 Meeuwen-Gruitrode


DE ROUTE :

01-06-208-214-11-36-570-35-262-526-34-33-32-524-02-01

Deze route neemt je mee door de groene omgeving van Bree. Je fietst door een streek van akkers, weilanden, fruitboomgaarden en authentieke Kempische langgevelboerderijen. En natuurlijk de fraaie bossen waar Belgisch Limburg om bekend staat.

Ook Bree zelf is de moeite van een bezichtiging meer dan waard. Het plaatsje wordt niet voor niets de Parel der Kempen genoemd. Het is een van de mooiste stadjes in deze regio. In het gezellige centrum zie je verschillende eeuwenoude panden. Het oude stadhuis aan de Markt dateert uit de zestiende eeuw, de voorgevel is in 1755 opnieuw opgetrokken in Lodewijk de XIV-stijl. Aan de Markt staat ook het Michielshuis. De kern van dit huis stamt uit de zestiende eeuw, al werd het pand daarna nog een aantal keer verbouwd. In 1743 werd het huis bewoond door de toenmalige burgemeester van Bree, Jan Michiels.

Via het dorpje Opitter rij je de Duinengordel binnen. Dit gevarieerde en uitgestrekte heide-, bos- en duinenlandschap is zo’n 3000 hectare groot en omvat de Solterheide en het Gruiterbos. In de Solterheide zie je vooral naaldbossen, maar ook akkers, houtwallen en kastanjelanen. Ook in het aangrenzende Gruitroderbos fiets je vooral door fris geurende dennenbossen, al zijn op enkele plaatsen de oorspronkelijke heide- en stuifzandgebieden intact gebleven.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten