6.4.18

LommelLommel

Start :Lommel
Afstand : 30 km
Bewegwijzering : knooppunten
GPS : Toerisme Lommel VZW
Dorp 14 3920 Lommel

DE ROUTE :

264-255-272-275-266-552-553-265-264

Het oude stadshart van Lommel laat zich uitstekend op de fiets verkennen. Lommel is het centrum van Bosland, het grootste aaneengesloten en meest kindvriendelijke bos van Vlaanderen.

Bosland
Het bos in de Limburgse Kempen bestaat vooral uit grove dennen die vanaf 1850 werden aangeplant voor de productie van mijnhout. Je kunt hier dan ook overal genieten van de heerlijke dennengeur. De laatste jaren zijn er in delen van het bos ook loofbomen aangeplant, samen met grote heidevlakten. In Bosland ervaar je nog een ouderwetse stilte, heerlijk! Je rijdt op deze route enkele kilometers over het lommerrijke fietspad langs het Kanaal van Beverlo. Je passeert hierbij een fraaie jachthaven. Op de fietsroute kom je verder langs de Duitse Militaire Begraafplaats, het grootste militaire kerkhof van West-Europa.

Gezellig Lommel
De route begint en eindigt in het gezellige centrum van Lommel. Hoewel de stad tegenwoordig in Belgisch Limburg ligt, behoorde het eeuwenlang tot de Meijerij van ’s-Hertogenbosch. Het dialect dat je hier hoort, is dan ook Brabants. Je vindt hier enkele fraaie bezienswaardigheden, zoals de Sint-Pietersbandenkerk uit 1902. Het oude stadhuis dateert uit 1845. De dertig meter hoge kegel van museum Het GlazenHuis is verder hét icoon van de stad en aan leuke terrasjes en goede restaurants is er in Lommel geen gebrek.

Het GlazenHuis
Deze bezienswaardigheid is een waar pareltje om van buitenaf te bewonderen, maar neem ook zeker een kijkje in het bouwwerk. Daar vind je namelijk het Vlaams Centrum voor Hedendaagse glaskunst met tentoonstellingen en een glasshop waar je mooie souvenirs kunt kopen. Glas is al eeuwenlang verbonden met Lommel. Er wordt hier namelijk kwartszand gewonnen dat gebruikt wordt voor de productie van glas en kristal. Er was hier ook lang een glasfabriek te vinden.Geen opmerkingen:

Een reactie posten