12.2.18

Torhout


Torhout
Houtlandroute

Start : Torhout
Afstand : 52 km
Bewegwijzering : Knooppunten
GPS : 1 Ravenhofstraat Torhout, Vlaanderen

DE ROUTE :

85-75-13-74-70-63-53-77-14-74-95-88-72-08-81-04-71-85

Ten zuiden van Brugge strekt zich een bosrijk gebied uit vol natuurschoon, dreven, elegante kastelen en abdijen. Op deze route maak je kennis met dit kasteellandschap tussen Torhout, Ichtegem en Zedelgem. Neem onderweg de tijd om verschillende kastelen te bekijken.

Kastelen bewonderen
Deze route start aan de rand van het Wijnendalebos. Dit 180 hectare grote gebied bestaat uit aaneengesloten bossen en verder vind je er het kasteel Wijnendale. Op deze plek werd er in de 15e eeuw al een waterburcht gebouwd. Het huidige kasteel is grotendeels gebouwd in de 19e-eeuw. Een van de vleugels van het kasteel is toegankelijk voor publiek. Vanuit hier fiets je naar Ichtegem en verder naar Wijnendale. Net buiten Wijnendale kun je een kijkje nemen bij Kasteel d’Aertrycke en Provinciedomein d’Aertrycke. Het kasteel in dit mooie kasteelpark werd gebouwd tussen 1868 en 1871. Vervolgens fiets je verder naar Zedelgem en Kasteel Ter Loo. Rondom dit kasteel vind je het Kasteelpark ter Loo.

Torhout
Daarna zet je koers naar Torhout. Deze stad wordt beschouwd als de hoofdstad van het Houtland en het ligt aan de rand van het plateau van Wijnendale. Vanuit Torhout fiets je weer terug naar het beginpunt van de route.

Kasteel Ravenhof
In het centrum van Torhout kun je ook een bezoekje brengen aan het Kasteel Ravenhof. Dit kasteel wordt omringd door een groen kasteelpark. Het huidige kasteel is waarschijnlijk gebouwd op de fundamenten van een bouwwerk dat hier stond tussen de 13e en de 15e eeuw. Door de eeuwen heen is het kasteeltje verschillende keren herbouwd en gerestaureerd. In het kasteel vind je een museum voor Torhouts Aardewerk waar je een kijkje kunt nemen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten