12.2.18

Mechelen


Mechelen
De Gouden Carolus Route

Start : Brouwerij Het Anker
Afstand : 60 km
Bewegwijzering : Knooppunten
GPS : Guido Gezellelaan 49 2800 Mechelen

DE ROUTE :

96-97-95-90-94-52-51-50-26-28-38-01-78-87-53-10-59-92-93-80-54-58-64-57


Deze route is vernoemd naar Gouden Carolus, een reeks bieren die worden gebrouwen bij de Mechelse familiebrouwerij Het Anker. Tijdens je tochtje kom je langs deze brouwerij en verder word je meegenomen naar whiskystokerij De Molenberg door fraaie groene landschappen met rustige jaagpaden.

Op naar Whiskystokerij De Molenberg
Je steekt de rivier over richting het Domeinbos het Broek in de Rupelvallei. Dit weelderige bos bestaat uit populieren, wilgen en zwarte elzen en verder vind je er hooilanden en vijvers. Even verderop kun je een pauze inlassen bij Whiskystokerij De Molenberg. Sinds 2010 wordt er in deze 17e-eeuwse familiehoeve whisky gedistilleerd uit het moutbeslag van de Gouden Carolus Tripel. Na lang rijpen op eikenhouten vaten leidt dat tot een unieke Belgische kwaliteitswhisky die je echt eens moet proeven. Je kunt hier ook rondleidingen volgen door de stokerij heen. Vanuit hier fiets je verder naar Mechelen.

Bier naar oud recept
In de gezellige stad Mechelen kun je het Paleis van Margareta van Oostenrijk bewonderen en vervolgens is het weer tijd voor een drankje bij Brouwerij Het Anker. Dit is een van de oudste brouwerijen van Belgiƫ waar inmiddels een wereldvermaard gamma Gouden Carolus bieren gebrouwen wordt.

Mooie landschappen langs het water
Daarna zet je weer koers naar het beginpunt van de route. Je fietst daarbij door het natuurgebied Het Zennegat. Op dit punt vloeien de rivier de Dijle, de Zenne en het kanaal Leuvel-Dijle samen. Langs de oevers van de rivieren is een waardevol landschap ontstaan met hier en daar een charmant huisje.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten