12.2.18

Mechelen


Mechelen
De Dijlevalleiroute


Start : Bezoekerscentrum Mechels Rivierengebied
Afstand : 62 km
Bewegwijzering : Knooppunten
GPS : Muizenhoekstraat 2812 Mechelen

DE ROUTE :

64-73-22-23-25-71-72-30-35-81-80-33-93-31-32-28-97-20-77-54-58-57-64


Mechelen en Leuven staan beiden bekend als Dijlestad. Vroeger was het op deze rivier die door beide steden stroomt een drukte van jewelste met boten vol goederen uit heel Europa. Op de oevers van de rivier ontstonden prachtige koopmanshuizen, levendige marktplaatsen en talloze brouwerijen. Tegenwoordig heeft het kanaal Leuve-Dijle deze functie overgenomen. Deze route neemt je mee door dit bruisende gebied.

Studentenstad Leuven
Het startpunt van deze route ligt aan de rand van het natuurgebied Mechels Broek. Vanuit hier zet je koers naar Mechelen door de waterrijke riviervallei met bijzondere flora en fauna. Fiets lekker door en stap na zo’n 30 kilometer van je stalen ros af om Leuven te verkennen. Je vindt hier onder andere de bekende universiteit van Leuven die werd opgericht in 1425. Verder vind je hier allerlei indrukwekkende historische gebouwen zoals het Stadhuis en de Sint-Pieterskerk.

Fietsen langs het kanaal
Vanuit Leuven fiets je verder naar Mechelen langs de rand van het kanaal Leuve-Dijle. Onderweg kun je een kijkje nemen bij het Belevingscentrum ’14- ’18 in Tildonk als je meer te weten wilt komen over de Eerste Wereldoorlog.

Historisch erfgoed in Mechelen
Vervolgens is het tijd om kennis te maken met het rijke verleden van Mechelen. Bewonder het UNESCO Werelderfgoed en andere prachtige gebouwen in deze stad of strijk neer op een terrasje voor een welverdiend biertje. Het kan hier allemaal. Vervolgens fiets je weer terug naar het beginpunt van de route langs het Provinciaal Recreatiedomein De Nekker en langs de rand van het natuurgebied het Mechels Broek.Geen opmerkingen:

Een reactie posten