21.2.18

Bokrijk


Bokrijk
Door het water

Start : Parking Japanse tuin Hasselt
Afstand : 59 km
Bewegwijzering : Knooppunten Limburg
GPS : Gouverneur Verwilghensingel Hasselt, Vlaanderen
Je kan gratis parkeren

DE ROUTE :

97-98-91-92-71-79-74-548-508-509-73-72-560-82-101-102-100-97

Je kan deze route altijd inkorten 82-98-97

--Japanse Tuin
Geniet van de rust en de sereniteit in de grootste authentiek Japanse tuin van Europa, aangelegd door de meest vooraanstaande Japanse tuinarchitecten. Respect voor de natuur, voor de schoonheid van de leefomgeving, godsdiensten, filosofie... het zit allemaal verweven in de Japanse tuinaanleg. De Japanse Tuin is intussen zijn kinderschoenen ontgroeid. Hij werd aangelegd in 1992. De bomen en heesters hebben de tijd genomen om volop uit te groeien en het vormbepalende decor van rotsen, waterpartijen en gebouwen verder aan te kleden. In april kun je er het Kersenbloemenfestival meemaken, in mei de Dag van de Kinderen en in oktober het Chrysantenfestival. Bezoek je de tuin op zondag, dan kun je om 15 u. een begeleide wandeling meemaken.

--Bokrijks Gasthof
Arboretum, kruidentuin, cafetaria en speeltuin maken van Bokrijk een provinciaal domein naar ieders smaak.

--C-mine site
C-mine is gehuisvest op de fundamenten van de mijn van Winterslag. De site van C-mine is een plek met een levend verleden en een interessant en creatief aanbod. C-mine Expeditie is een belevingsparcours dat al je zintuigen zal prikkelen. Deze avontuurlijke tocht dompelt je onder in boeiende verhalen over de mijn in al zijn vormen. C-mine Expeditie start in het Energiegebouw van de C-mine site. Eerst daal je af tot 6 meter diep en dan krijg je heel wat verrassende installaties te zien. Bekende artiesten zoals Stijn Meuris en Pascale Platel maakten unieke verhalen over de mijn in combinatie met creatieve beeldprojecties. In de interactieve geluidscel ga je zelf aan de slag. Produceer je eigen mijn-'sound' door hendels, knoppen en wielen te bedienen. Of proef de atmosfeer terwijl je ronddwaalt in het doolhof op weg naar de bovengrond. Het hoogtepunt van de expeditie is de beklimming van de gigantische en authentieke schachtbok op het plein. Die is meer dan 60 meter hoog! Wellicht kom je boven uitgeput aan, maar de beloning is des te groter: een schitterend uitzicht op de groene Limburgse omgeving. Voor de iets minder 'grote' waaghals, is er een stop op 15 meter hoogte. Met het leuke gezinsspel 'Waar is Cyriel de Krekel?' duik je onder in de gangen van C-mine Expeditie. Gewapend met een expeditieriem en -boekje ga je met het hele gezin op zoektocht en kom je te weten wie Cyriel is en wat hij in de mijn van Winterslag uitspookt.

--Natuurreservaat De Maten
Dit unieke en beschermde natuurgebied is een van de mooiste natuurreservaten van Vlaanderen. Het is 300 ha groot, bestaat uit authentieke vijvers en typische Kempense plantengroei. Je kunt er vrij wandelen langs vier bewegwijzerde wandelroutes. Elke eerste zondag van de maand (behalve in januari en februari) is er een wandeling van 9 tot 12 u. Samenkomst aan de parking, kant Slagmolenweg. In augustus kun je de bloeiende struikheide bewonderen. Het gebied is bijzonder rijk aan vogels die er komen broeden of krachten opdoen voor de grote trek naar het zuiden.

--Demerstrand
In dit gemeentelijk sportcentrum zijn veertig sportclubs actief, zowel in de overdekte sportzalen als in de openlucht. Rond een vijver liggen een atletiekpiste, tennisterreinen, voetbalvelden en een speeltuin. Je kunt er wandelen tussen de Demeroevers en de spoorlijn.Gerelateerde afbeelding

Geen opmerkingen:

Een reactie posten