22.3.15

Nederweert


Nederweert

Start : Nederweert - Eind
Afstand : 40 km
Bewegwijzering : Knooppunten Noord Limburg en Noord Brabant
GPS : Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof
Milderspaat 1 6034 PL Nederweert - Eind

DE ROUTE :

02-04-07-08-95-20-45-94-68-01-02

Op de route :

--Openluchtmuseum Eynderhoof
is een mooi en levendig Peeldorp waar je na het passeren van de ijzeren poort meteen terug gaat in de tijd van rond 1900. Eynderhoof is gelegen in de mooie landelijke en groene omgeving van het dorp Eind, gemeente Nederweert. Het museum wordt onderhouden, bemand en beheerd door vrijwilligers. Daarom heeft het museum een eigen gezicht, niet alleen qua cultuur en historie, maar ook in beheer en exploitatie.
In dit museum is veel te zien, te beleven en te ondernemen voor jong en oud. Een bezoek aan de mooie Peelregio is pas echt compleet na een bezoek aan dit limburgs Openluchtmuseum.
Spelen, eten, drinken, knutselen, ontdekken, beleven en bewonderen, dat past bij dit doe-museum.

--Bi-j Le-nie i
s al meer dan vijftig jaar een gezellig bruin café waar jong en oud elkaar ontmoet.Bij cafe-zaal Bi-j Le-nie is een gezellige avond gegarandeerd. Er wordt gebiljart, gedart of gezellig aan de bar iets gedronken.

--Nationaal Park De Groote Peel
is een hoogveengebied waar vroeger turf is gestoken. Tegenwoordig is het een vogelrijk natuurgebied dat bij uitstek geschikt is om wandelend te beleven.
Het gebied is ruim 1400 hectare groot en wordt niet doorsneden door autowegen, hoogspanningsleidingen of andere ontsierende infrastructurele werken. Dat is best zeldzaam in Nederland! Nationaal Park De Groote Peel ligt op de grens van Limburg en Noord-Brabant, in de driehoek Meijel - Asten - Nederweert. Staande in het centrum van de Groote Peel vallen de kerktorens van deze dorpen op.
De Groote Peel is een van de weinig restanten die over zijn van het onafzienbare hoogveenmoeras dat ooit de grens tussen Brabant en Limburg vormde. Nu is het een natuurgebied van internationale klasse, vooral vermaard om zijn vogelrijkdom. Weids en waterrijk herinnert het landschap aan vroeger. Destijds was het een plek om te mijden, nu wandelt men er naar hartenlust! Overal zijn sporen van het verleden te vinden, toen noeste werkers de turf, 'het zwarte goud van de Peel', uitgroeven.

--Bed & Breakfast De Peelberg
Logeren in een Peelse hoeve
Aan de rand van Nationaal Park De Groote Peel ligt Bed & Breakfast De Peelberg. U logeert hier in een authentieke boerenhoeve uit de eerste helft van de vorige eeuw; een aantrekkelijke mix van markante historie en modern comfort
--Recreatie Peel en Bos
In het buitengebied op steenworp afstand van de Groote Peel en omgeven door de Neerkantse bossen ligt Recreatie Peel en Bos. Een mooiere omgeving kunt u zich niet voorstellen! De moderne accommodatie is in 2014 geopend en van alle gemakken voorzien. Het decor voor een onbezorgde vakantie aan de rand van Brabant en Limburg.
Recreatie Peel en Bos is een groepsaccommodatie, camping en bed & breakfast. In de zomermaanden juli en augustus kunt u heerlijk vertoeven op onze camping of heerlijk tot rust komen in de bed & breakfast. De overige maanden is het verblijf ideaal voor groepen die gezellig samen willen komen.

--Eetcafé De Buizerd
Kijk vooral eens rond waar je bij ons van kunt genieten, een kleine kaart gedurende de zomerperiode en natuurlijk ook een zeer uitgebreide menukaart met veel "eigen" producten. Een welverdiende lekkere kop koffie, of een heerlijk glas bier, tijdens een fietstocht door onze prachtige omgeving.

--B&B "Het Hulseken"
Daar waar rust, ruimte en natuur nog samen gaan, bij de monding van de Noordervaart, die verbonden is met de kanalenviersprong, in Nederweert-Eind wordt u gastvrij ontvangen door Annie en Jan in de landelijk gelegen vakantiewoning
Geen opmerkingen:

Een reactie posten