11.6.14

Kim Clijsters route




De Kim Clijsters route

Start : Beek-Bree , kerkstraat
Afstand : 44,5 km
Bewegwijzering : Knooppunten Limburg
GPS : parking aan St-Martinuskerk Beek-Bree,België

DE ROUTE :

07-09-87-89-16-15-14-18-19-28-13-12-11-07

We vertrekken aan knooppunt 7
De fietsroute brengt ons via Kinrooi en Gremelslo naar Opiter waar we het beeld van onze nationale trots kunnen bewonderen nl Kim Clijsters.
En o ja ook Stefan Everts is van deze streek ! Dus we zouden de route kunnen noemen de Clijsters-Everts route. Limburg heeft een keuze van nationale helden.

Op de route :
--ZuidWillemsvaart
--Abeekvallei
--DE LUYSMOLEN
--Kinrooi
--Molenbeersel
--Geerensheide
--Gremelslo
--Kasteel bij Oude Kuil
--Tongerlo
--Opitter

Kim Antonie Lode Clijsters (Bilzen, 8 juni 1983) is een voormalige Belgische toptennisster. Ze is de dochter van voormalig voetballer Lei Clijsters en voormalig turnster Els Vandecaetsbeek. Ze is een voormalig nummer-1-speelster en kwam op 14 september 2009 terug in op de WTA ranglijst op de 19de plaats. Ze haalde in 2009 de wereldpers door na een onderbreking van 2 jaar, één maand na haar comeback, met een wildcard deel te nemen aan het damesenkelspel van het US Open-toernooi en dit ook te winnen.

De Abeekvallei is een natuurgebied van meer dan 180 ha. Het is een vrij drassig gebied met bossen, moerassen en hooilanden. Heel wat bijzondere dieren en planten hebben hier hun biotoop. Een kleine kudde Galloway runderen zorgen mee voor het beheer van dit gebied. Dit gebied strekt zich uit over de gemeenten Peer en Meeuwen-Gruitrode.

De Voorste Luysmolen werd voor het eerst vernoemd in 1515.
De Luysmolen ligt midden in een groot aaneengesloten natuurgebied. Dit grensoverschrijdende gebied wordt 'Kempen~Broek' genoemd. Het is een zeer mooie streek met boeiende natuur, aantrekkelijke landschappen, doorspekt met cultuurelementen en vele mogelijkheden voor de recreant om van deze omgeving te genieten. In de toekomst zal de Luysmolen een belangrijke rol spelen bij het informeren van de bevolking over dit natuurgebied.

Sinds augustus 2012 kan u ook terecht in herberg 'De Luysmolen' voor een drankje en een kleine hap

Geen opmerkingen:

Een reactie posten